Asistență rutieră

Deși în multe din țările europene asistența rutieră este un serviciu obișnuit și prezent în fiecare asigurare și pentru fiecare șofer, în România nu este atât de populară. Probabil, mulți se gândesc că fac o economie și se bazează pe faptul că pot oricând să sune un prieten să îl tragă la șufă, la nevoie.

Pentru posesorii de mașini electrice, acest serviciu devine și mai important după părerea mea, pentru că deși sunt mai fiabile au o problemă nouă: poți rămâne în drum cu bateria descărcată, celebra pană de curent, despre care am vorbit aici, dar mai mult de atât, ăn caz de defecțiuni tehnice, mașina electrică nu se tractează, deci e nevoie de platformă.

De aceea, până apar noi soluții tehnice de „salvare”, recomand încheierea unui contract de asistență rutieră. Există deja o firmă pe piață care s-a gândit la acest segment și oferă un abonament special pentru mașinile electrice.

Iată opțiunile din acest moment pe piața din România.

9695

Cardul anual de asistenta rutiera in România – card Green[1] costa 214lei/an, și include acest serviciu de tractare dar este limitat la o singura intervenție pe an (dacă rămâi sub 5% la baterie vei fi tractat în limita a 100km la primul punct de încărcare). Pe lângă asta, mai este inclus și tractare în caz de pană sau de defecțiune tehnică, de data asta fără limită de intervenții.

Alții

În acest moment, nu mai există nici un companie care să ofere asistență rutieră cu menționarea explicită a mașinilor electrice (opțiunea de tractare în caz de descărcare completă a bateriei), dar există numeroase opțiuni pe piață.

A24 Assistance de exemplu, are pachetul Asistenta rutiera – National[2] costă 189lei/an, (la acest moment chiar este o ofertă de numai 80lei/an) și pare cea mai avantajoasă. Include atât depanare la fața locului cât și tractare dar fără limită de km. Din păcate, nu acoperă pana de curent în mod explicit (se menționează probeleme de combustibil), de aceea va trebui să așteptăm și de la acest furnizor o ofertă pe acest domeniu. Altfel, ar trebui ca să vă tăiați roata ca să ajungeți la un service. 🙂

Mai menționez:
– Autonom https://asistentarutiera.ro
– ACR https://www.acr.ro/asistenta-rutiera
– Firmele de asigurări: Groupama, Omiasig, Allianz Tiriac, etc.


[1] https://www.9695.ro/card_green.php

[2] https://www.a24assistance.ro/a24-shop/asistenta-rutiera-national/p-2/


Comments

Un răspuns la „Asistență rutieră”

  1. […] și nu este posibil să staționezi cu două autovehicule pentru cel puțin 30-60minute, ca atare, tractarea poate fi singura […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe