Siguranțe electrice Spring

Tabloul de siguranțe la Spring se află în partea stânga sub volan, unde se află butonul de reglaj faruri. Capacul se scoate prin tragere, butonul rămâne fix. Pe spatele capacului se află o etichetă cu simbolurile fiecărei siguranțe și capacitatea lor în A. Simbolurile sunt explicate în manualul de utilizare.

Am făcut două scheme mai clare, pornind de la tabelul de mai sus împreună cu explicațiile din carte. Le puteți folosi, descărca, distribui mai departe, cu rugămintea de a menționa sursa (acest site). Pe fond alb, sunt locuri libere (după cum se vede și în foto). Pătratele mari sunt ocupate de relee (este vorba de relee Renault 12V40A cu 4 pini).

Așa cum se vede și pe legendă, am notat pe culori și circuitul de alimentare: ACC (accesorii) e poziția alimentată prin contact, IGN (ignition) este cu motorul pornit iar BAT (baterie) este pe direct, alimentare fără contact.

În afară de acest tablou, Spring mai are un bloc de siguranțe pentru motor/baterii sub capotă, în partea dreapta. Ele sunt explicate doar în manualul de service, indisponibil incă pentru public.


Comments

6 răspunsuri la „Siguranțe electrice Spring”

  1. Am observat o problemă cu siguranța din poziția 31, de 5A, cu simbol dezaburire, care apare pe eticheta de sub capac, dar lipsește din blocul de siguranțe.

    O posibilă legătura ar fi cu faptul că, recent, posesorii de Spring au descoperit că deși mașina trebuia să fie dotată cu oglinzi încălzite (degivrante), în realitate, oglinzile sunt simple și nu sunt prevăzute cu fire. Oare siguranța 31 are vreo legătură?

    Apreciază

  2. Foarte faina schita facuta. Multzam fain pentru ea.

    O intrebare ar fi unde intra degivrarea lunetei. Asta la masina mea veche din 2006 era cea mai mare de 40A.

    Apreciază

    1. Un coleg spunea ca siguranta pentru luneta se afla la compartimentul motor, ar putea fi una din poza a doua. Cand voi afla o sa scriu aici.

      Apreciază

  3. Am actualizat schema cu fiecare siguranta pe ce circuit este (baterie, ignition, accesorii) si grosimea cablului, prin contributia lui Dan Padure.

    Apreciază

  4. […] Siguranțe electrice Spring […]

    Apreciază

  5. […] Siguranțe electrice Spring […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe