Frunk rudimentar

Nevoia unui frunk (termen nou, apărut o dată cu mașinile electrice Tesla, la care spațiul din compartimentul motor fiind generos, oferă posibilitate de stocare suplimentară pentru bagaje, de la combinația front trunk – portbagaj) este importantă la Dacia Spring pentru că e o mașină mică, sunt cabluri și accesorii care trebuie avute în permanență și fiind în principal o mașină de oraș la care ai nevoie de spațiu pentru cumpărături.

Deocamdată nu există o soluție oficială pentru acest suport, nici nu știm dacă este permisă de producător, există diverse opinii mai mult sau mai puțin tehnice că poate împiedica răcirea componentelor sau le poate afecta fizic. E acceași problemă ca scutul de motor.

Există un producător în Irlanda care face un frunk dedicat pentru Spring, făcut din fibră de sticlă, la 149 EUR, și un distribuitor sau producător din România care îl comercializează pe olx.

În afară de asta, sunt foarte mulți care și-au făcut diverse soluții și adaptări care mai de care mai reușite.

Unul dintre aceștia este un posesor din Germania Lars H-Mann și Lars Böhmer care au realizat o varianta extrem de rudimentară folosind o banală ladă din plastic. Vă recomand filmulețul de pe canalul 44 de cai care a realizat exact același model pentru a afla mai multe despre acest sistem.

Așa că, am decis să încerc și eu această variantă, pentru că este ieftină, deși necesită acces la niște scule de prelucrat sau la un atelier. E vorba de o ladă din plastic de la Brico Depot la 17lei și o platbandă de 30×4, 2m la 16lei plus câteva șuruburi și piulițe de 10lei.

Rezultatul arată cam așa:

Deocamdată îl folosesc așa, măcar pentru a ține cablul de încărcare, dar voi căuta soluții totuși mai elegante.

Există și un utilizator prin Franța care a conceput designul într-un mod mai profesional dar nu l-am văzut realizat în practică încă.

Mai există și un frunk pe piață făcut pentru fratele Springului, Renault K-ZE dar nu l-am găsit de comercializat (apare la o mașină din Ucraina).


Comments

2 răspunsuri la „Frunk rudimentar”

  1. […] ceva vreme povesteam despre soluțiile existente pe piață și multiplele improvizații ale oamenilor „gospodari” […]

    Apreciază

  2. […] ceva vreme povesteam despre soluțiile existente pe piață și multiplele improvizații ale oamenilor „gospodari” […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe